40
470 / 487
 
Nilhøg Triodyn 4 Lamper Radiomodtager front

Nilhøg Triodyn 4 Lamper Radiomodtager
front:
producent: Morten Nielsen og Aage Høggaard i Kolding
rør/tubes:
år: 1927?

Historie: Morten Nielsen & Høggaard var et af Koldings største El- Firmaer i 20erne. Sideløbende havde man en rimelig stor Radioproduktion, "Nil-Høg" var Firmaets reg. varemærke. Engang i 30erne opløstes samarbejdet og Nielsen og Høggaard startede hver deres EL installatør firma. På et tidspunkt solgte Nielsen sit Firma til Poul Høggaard og dette blev senere opkøbt af Kemp & Lauritzen engang i 80erne.
Der eksisterer 2 eksemplarer af Nil-Høg Radioer i dag


"Billedet af radioen Nilhøg er den type vi havde i mit hjem, Dyrehavegård, Kolding, hvor min far A.P.Lunden var forpagter 1920 til 1970.
En af hans bedste venner, var Morten Nielsen der havde et instalation firmå på Rendebanen, sammen med Høgård, fornavn kan jeg ikke huske, men sønnen hed Poul. Han overtog firmaet omkring 1950,
Den radio vi havde havde 3 skiver til at stille på, og der var en ret stor højtaler ved siden af.Det blev ingen stor produktion , foretningen var mest en alm El foretning med arbejde ude eller på værkstedet, der var ikke meget med lager. Man brugte firmaet Nordisk Solar (Audiola) der havde hovedkontor i Kolding"
 Ove Lunden 




 

Lav din egen hjemmeside med mono.net